Genel

Taşıyıcı Civatalar

Hepimiz civataların ne olduğunu biliriz. Bunlar iki veya daha fazla malzemeyi sabitlemek için kullanılan parçalardır. Günümüzde çok çeşitli bağlantı elemanları veya civatalar bulunmaktadır. Farklı civata türlerinin kendine has özellikleri, avantajları ve uygulama alanları vardır. Yaygın olarak kullanılan civata türlerinden biri de taşıyıcı civatadır. Bu civatalar aynı zamanda koç civatası adıyla da anılır. Tıpkı diğer civatalar gibi, taşıyıcı civatalar da çeşitli tiplerde olabilir.

Taşıyıcı Civatalar Nedir?
Bazen, ahşap ürünlerin yapımı, ahşap temel malzemeler ve marangozluk gibi uygulamalarda kullanılmak üzere uyumlu, uygulamaya özel cıiatalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu uygulamalar için taşıyıcı civata olarak adlandırılan özel olarak tasarlanmış civata türleri vardır. 1800’lü yılların başlarında bu civatalar at arabalarının ve tekerleklerinin yapımında kullanılıyordu. İsimlerini de buradan almışlardır. Bu civatalar çeşitli stillerde ve baş ve boyun şekillerinde gelir. Aşağıdaki bölümde, bu civataların farklı kafa tipleri, özellikleri ve uygulamaları hakkında konuşacağız.

Farklı Taşıyıcı Civata Türleri, Özellikleri ve Uygulamaları:
İşte en yaygın kullanılan taşıyıcı civata türlerinden bazıları, özellikleri ve uygulama alanlarıyla birlikte:

Yuvarlak Başlı, Nervürlü Boyunlu: Bu taşıma civataları düşük karbonlu çelikten yapılır. Bu tip taşıyıcı civataların tırtıklı veya nervürlü omuzları vardır ve yuvarlak bir kafaya sahiptirler. Çoğunlukla yumuşak ve sünek metallerde, plastiklerde ve ahşapta kullanılırlar.
Yuvarlak Başlı, Kısa Boyunlu: Bu civataların yuvarlak bir kafası, kısa ve kare şeklinde bir omuzu vardır. Birleştirilmiş bir diş aralığına sahiptirler ve genellikle düşük veya orta karbonlu çelikten yapılırlar. Bu civataların kısa boynu, standart boyutta bir boyun bir engel oluşturabileceğinden, bunları sac metal ile kullanım için uygun hale getirir.
Düz Başlı, Kare Boyunlu: Adından da anlaşılacağı gibi, yuvarlak başlı bir civataya kıyasla sabitlemenin üst veya ön tarafında daha düşük bir profil sağlayan düz bir başlığa sahiptirler. Bu tür koç bağlantı elemanları özellikle garaj kapısı endüstrisi için tasarlanmıştır. Ancak, diğer uygulamalar için de kullanılabilirler.
Yüzgeç Boyunlu: Kanat boyunlu araba bağlantı elemanları en yaygın olarak düşük karbonlu çelik malzemeden yapılır. Bu bağlantı elemanları yuvarlak bir başlığa ve düz bir yatak yüzeyine sahiptir. Bu civataların yatak yüzeyi şaft ile 90°’lik bir açı yapar. Kanat boyunlu civatalar çoğunlukla ince kontrplaklarda kullanılır.

Bu son derece kullanışlı bağlantı elemanları hakkında bilmeniz gereken her şey bu kadar. Bu bağlantı elemanları hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Bu taşıyıcı civataları satın almak ilginizi çekiyor mu? Eğer bu iki soruya da cevabınız “evet” ise, o zaman bu bağlantı elemanlarının uzman bir üreticisi ve tedarikçisi ile konuşmak iyi bir fikirdir. Arel Bağlantı Elemanları böyle bir uzmandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir